ABD’de Paul ile Santorum başkanlık yarışından çekildi

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den aday olabilmek için yarışan Kentucky Senatörü Rand Paul ile eski Pennsylvania Senatörü Rick Santorum, kampanyalarını sonlandırdı.

ABD’de Paul ile Santorum başkanlık yarışından çekildi

Kentucky Senatörü Rand Paul, yaptığı yazılı açıklamada, Beyaz Saray yarışında yer almanın onur verici olduğunu, özgürlükler için savaşmaya hazır ve istekli olarak başlattığı kampanyasını başladığı yerde sonlandırdığını belirtti.

Paul, Iowa’da önceki gün yapılan ön seçimde Cumhuriyetçi Parti’ye kayıtlı seçmenlerin sadece yüzde 4’ünün oyunu alabilmişti.

Santorum, Rubio’yu destekleyecek

Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından eski Pennsylvania senatörü Rick Santorum da kampanyasını sonlandırdığını açıkladı.

Kararını Fox TV’de katıldığı programda duyuran Santorum, “lider olarak doğmuş” nitelendirmesinde bulunduğu Cumhuriyetçi aday Marco Rubio’yu destekleyeceğini söyledi.

Santorum Iowa’daki ön seçimde partililerin sadece yüzde birinin oyunu alabilmişti. Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından Mike Huckabee ve Rand Paul da Iowa’daki ön seçimin ardından yarıştan çekildiklerini açıklamışlardı.

Böylece Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayı sayısı 9’a indi. Ted Cruz, Donald Trump, Marco Rubio, Ben Carson, Jeb Bush, Carly Fiorina, James Gilmore, Chris Christie ve John Kasich kasımdaki seçimde partilerinin başkan adayı olabilmek için yarışı sürdürüyor.

Demokrat Parti’de ise Martin O’Malley’in çekilmesiyle adaylık için Hillary Clinton ile Bernie Sanders mücadele ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X