ABD’de polis şiddetine protesto

ABD’nin New York ve Chicago kentlerinde polis şiddeti ve ırkçılı protesto edildi. Geniş güvenlik tedbirleri altında gerçekleştirilen gösterilerde çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ABD’de polis şiddetine protesto

New York’taki Washington Square Park’ta toplanan yaklaşık bin kişi Byrant Park’a kadar yürüdü. ‘Hangi taraftansın’ dövizleri taşıyan eylemciler çeşitli sloganlar attı.

New York’taki gösteriye Oscar ödüllü yönetmen Quentin Tarantino, filozof ve akademisyen Cornel West ve oyuncu Jesse Williams gibi ünlü isimler de katıldı. Göstericiler Trayvon Martin, Eric Garner, Tamir Rice, Sandra Bland ve Michael Brown gibi polis tarafından öldürülen Siyah Amerikalıları anarak polis şiddetini kınadı. Bazı göstericiler daha sonra polis kordonu altında Times Meydanı’na yürüdü. Polis, meydandaki heykele tırmanan 5 protestocuyu gözaltına aldı.

Chicago’da da polis müdürlerinin toplantısını engellemek için kendilerini zincirleyen onlarca protestocu da gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X