ABD’de polise saldırı

ABD’nin New York kentinde bir siyahi saldırgan tarafından polis aracına düzenlenen saldırıda 2 polis yaşamını yitirdi. Saldırgan daha sonra intihar etti.

ABD’de polise saldırı

New York’un Brooklyn bölgesinde New York Polis Teşkilatı’na bağlı polis aracına düzenlenen saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 polisin hayatını kaybetti.

Brookyln’in Bedford-Stuyvesant bölgesinde Myrtle ve Tompkins Caddesi’nin kesiştiği yerde devriye gezen polis aracını yaylım ateşine tutarak aracın içindeki polis memurları Meksika asıllı Rafael Ramos ve Çin asıllı Wenjian Liu’yu öldürdü. 28 yaşındaki siyahi saldırganın ise metro istasyonunda kendini vurduğu kaydedildi. Saldırganın polislerce öldürülen siyahilerin intikamını almak için cinayetleri işlediği öne sürülürken, olaydan önce kız arkadaşını da yaraladığı belirtildi. 

ÇETE İDDİASI

Geçmişte polis yönelik benzeri intikam saldırıları düzenleyen ‘Siyah Gerilla Çetesi’ üyesi olduğu iddia edilen saldırganın, saldırıdan hemen önce bir sosyal paylaşım şitesindeki hesabına, “Onlar içimizden birini alır. Gelin onlardan iki tanesini alalım” ve “Buraya düştüğüm son notum olabilir” ifadelerini kullandığı öne sürüldü. ABD’de, siyahi şüphelilerin ölümüne neden olan polisler hakkında yasal işlem yapılmaması nedeniyle protesto gösterileri düzenleyen Ulusal Hareket Ağı’nın başkanı ünlü yurttaşlık hakları savunucusu rahip Al Sharpton, olayın ardından polise karşı şiddeti kınayan bir mesaj yayımladı.

OBAMA KINADI

New York’ta polis aracına düzenlenen saldırıda iki polisin öldürülmesini kayıtsız şartsız kınadığını açıklayan ABD Başkanı Barack Obama, “Bu iki cesur adam bu gece sevdiklerinin yanına evlerine dönemeyecek ve bunun hiçbir haklı gerekçesi yok’ ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X