ABD’de polisi öldüren mahkum idam edildi

ABD’nin Teksas eyaletinde 2001 yılında bir polisi öldüren mahkuma verilen idam cezası zehirli iğneyle infaz edildi.

ABD’de polisi öldüren mahkum idam edildi

Yetkililer, 33 yaşındaki Licho Escamilla’nın, Huntsville kentinde cezaevinde ölümcül dozda “pentobarbital” enjekte edildikten 18 dakika sonra öldüğünü açıkladı.

İdamından önce ailesine, onları sevdiğini söyleyen Escamilla’nın, infazını camdan izleyen, öldürdüğü polisin kızına “Tanrı senin kalbini kutsasın” dediği belirtildi.

Escamilla, infazından önce “Papa Franciscus ve Tanrı’ın çocukları, Teksas eyaletinden bana verilen idam cezasını ömür boyu hapse çevirmesini istedi ama Teksaslı yetkililer Tanrı’nın çocuklarını dinlemeyi reddetti. Bunu Tanrı’ya açıklamak zorunda kalacaklar” ifadesini kullandı.

Licho Escamilla’nın, 2001’de 19 yaşındayken Dallas’ta bir kulüpte karıştığı kavgayı ayırmaya çalışan polislere açtığı ateşte, o gün izinli olmasına rağmen ev parası biriktirebilmek için güvenlik olarak çalışan polis memuru Christopher Kevin James ölmüş, bir polis yaralamıştı. Bundan yaklaşık üç hafta önce komşusunun öldürülmesiyle ilgili olarak hakkında tutuklama emri çıkarılan Escamilla, olay yerinden yaralı olarak kaçmış, bir kamyonu çalmaya çalışırken yakalanmıştı.

Escamilla’nın avukatları jüri üyelerine, James’in öldürüldüğünde resmi olarak görev başında olmadığından müvekkillerine verilen idam cezasının yersiz olduğunu savunuyorlardı. İdam cezası 2002 yılında kesinleşmişti.

Temyiz Mahkemesi, geçen hafta Escamilla’nın davasının yeniden görülmesi talebini reddetmişti. Teksas Af ve Şartlı Tahliye Kurulu da pazartesi günü Escamilla’nın cezasının ertelenmesi ve af talebini geri çevirmişti.

Escamilla, bu yıl ABD’de idam edilen 24’üncü, Teksas’taki 12’nci mahkum oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X