ABD’de ‘Trump isyanı’

ABD’nin çeşitli kentlerinde binlerce kişi Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın başkan seçilmesini protesto etmek için sokağa döküldü. İsyan cumhuriyetçi eyaletlere de sıçradı. Şimdiye kadar en az 5 kişi silahla yaralandı.

ABD’de ‘Trump isyanı’

Cumhuriyetçi Parti adayı işadamı Donald Trump’ın ABD başkanı seçilmesinin ardından, ülkede başlayan Trump karşıtları protesto gösterileri yayılıyor.

Çarşamba günü ‘Not My President’ (Benim başkanım değil) sloganıyla başlayan  gösteriler dün de devam etti. Gösterilerde şimdiye kadar en az 5 kişi silahla yaralandığı bildirildi.

New York, Chicago ve Austin kentlerinin yanı sıra Berkeley, Seattle, Phoenix, Los Angeles, Richmond gibi kentlerde de protestolar düzenlendi. New York’ta Birlik Meydanı’ndan Trump Binası’na bir yürüyüş düzenlendi ve bina önünde seçim sonucu protesto edildi. Göstericiler, Trump’a yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve kadın düşmanlığı suçlamasında bulundu.

‘BEYAZ SARAY’DA NÖBET’

Başkent Washington’da da kış soğuğuna karşın yüzlerce kişi Beyaz Saray’ın önünde bir araya gelerek bir nöbet başlattı.

Washington Post’un haberine göre gösteriler sadece Hillary Clinton’un kazandığı mavi eyaletlerde değil Trump’ın üstünlük sağladığı Kansas, Dallas, Atlanta ve  Montana gibi kırmızı eyaletlere de sıçradı.

‘KÖTÜLÜĞÜN ZEMBEREĞİ’

Kaliforniya Oakland’da iki polis memuru yaralandı ve bir devriye arabası ateşe verildi. İki farklı otoyol yüzlerce gösterici tarafından ulaşıma kapatıldı. Protestocular trafiğin aksamasına neden oldu.

Michigan meydanında gökkuşağı işaretli  bayraklar ve ‘Devrim Zamanı’ yazılı  dövizler dikkat çekti. Yürüyüşlere Hillary Clinton destekçisi ünlü şarkıcı Cher de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X