ABD’de Türklerin seçim heyecanı

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği, ABD’de yaşayan 90 bin civarındaki Türk seçmenin genel seçimde 7 kentte oylarını rahatça kullanabilmeleri için hazırlıkları tamamladı.

ABD’de Türklerin seçim heyecanı

Büyükelçi Serdar Kılıç da ABD’deki Türk seçmenlere seçim hazırlıklarına ilişkin duyuruları takip ederek sandık başına gelmeleri çağrısında bulundu.

Yurt dışında kayıtlı 2 milyon 866 bin 940 seçmenin yaklaşık 90 bin 500’ü ABD’de yaşıyor. ABD’de yaşayan Türklerin 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimi için Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve konsolosluklarında hazırlıklar bitti.

ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, seçimde başkent Washington’ın yanı sıra New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston ve Miami olmak üzere toplam 7 şehirde oy kullanabilecek.

ABD’deki seçmenlerin çoğunluğu New York Başkonsolosluğu’na kayıtlı. New York’ta toplam 34 bin 757 seçmen için hafta içi iki, hafta sonları ise üç sandık kurulacak.

Miami Başkonsolosluğu’nda ise seçmenler ilk kez oy kullanabilecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde New York’a kayıtlı 39 bin 527 seçmenden 5 bin 500 kadarı bu kez Miami’deki kendi bölgelerinde oy verebilecek. Miami’de kayıtlı seçmenler hafta içi bir, hafta sonu iki sandıkta oy verebilecek.

Ayrıca, Washington Büyükelçiliği’ne bağlı 14 bin, Los Angeles Konsolosluğu’na kayıtlı 15 bin, Chicago Başkonsolosluğu’nda oy kullanacak 9 bin, Houston Başkonsolosluğu’na kayıtlı 6 bin ve Boston Başkonsolosluğu’nda oy verecek 5 bin 500 seçmen bulunuyor.

ABD’de seçmenler oylarını yarından itibaren kullanmaya başlayabilecek.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği 31 Mayıs tarihine kadar saat 10.00 ile 19.00 arasında oy kullanabilecek seçmenlerin geçen yılki cumhurbaşkanı seçiminde olduğu gibi randevu almalarına gerek duyulmayacak. 

ABD’de ikamet edip, seçimler sırasında Türkiye’de bulunan Türkler ise gümrük kapılarında veya havaalanlarında sandık başına gidebilecek. Bu noktalarda oy kullanmayanlar ise gittikleri yerde YSK’nın listesinde yer alan kendilerine en yakın gümrük kapılarında da oy kullanabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X