ABD’de üç Müslüman vurularak öldürüldü

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman öğrencinin dün evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürüldüğü bildirildi.

ABD’de üç Müslüman vurularak öldürüldü

Yerel medyada çıkan haberlere göre, 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Abu-Salha’nın Chapell Hill’deki evlerinde vurularak öldürüldü. 

 

Türkiye’deki Suriyeli mülteci öğrenciler için yardım kampanyası başlatan Barakat’ın, diş hekimliği fakültesinde öğrenim gördüğü ve kısa bir süre önce Yusor Muhammed ile evlendiği belirlendi. 

Olayın ardından 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks, Barakat ile eşi ve baldızını öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim oldu. 

Hicks’in gözaltına alındığı ve sorgulandığı belirtildi. 

Cinayetlere tepkiler

Bu arada üç Müslümanın öldürülmesi, büyük tepkiye neden oldu.

Sosyal medyada öldürülen gençlerin resimlerini paylaşanlar, ABD basınını cinayetle ilgili haberlere yeterince yer vermediği için eleştirdi. 

Florida’daki Barry Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Halid Beydun da sosyal paylaşım sitesinde “Müslümanlar, ancak tetiği çektiklerinde haberlere çıkıyorlar, vurulduklarında değil. Chapel Hill cinayetlerinin medyada yer almaması da bunu ispatlıyor” dedi. 

El Cezire’nin yan kuruluşlarından AJ Plus’ın yapımcılarından Sana Said da Twitter hesabında “Utanç verici bir olay. Bu islamofobinin nasıl işlediğini gösteriyor” yazarak tepkisini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X