ABD’deki iki Rus yerleşkesi boşaltıldı

ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin 2016’nın son günlerinde aldığı yaptırım kararları gereğince Maryland ve New York’taki iki Rus yerleşkesi boşaltıldı.

ABD’deki iki Rus yerleşkesi boşaltıldı

Yerleşkelerin kapatılmasını eleştiren Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin bu yerlerin Rus diplomatlar ve aileleri için popüler sayfiye yeri olduğunu belirterek, “Şu an Noel ve çocuklarımız için tatil dönemi. Şu an çocukların bu tesislere gitme zamanı. Bahsettikleri iki tesisteki çocuklarımızı atmalarının, büyük bir skandal olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ABD’deki Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle Rusya’ya yaptırım kararları alan Obama yönetimi, bu kapsamda, başkent Washington ve San Francisco’da görevli 35 Rus diplomatın 72 saat içinde ülkeyi terk etmesi, Maryland ve New York’ta Rusya’ya ait iki yerleşkenin cuma akşamına kadar boşaltılmasını istemişti.

1913 yılında doğa düşkünü George du Pont Pratt için inşa edilen malikane, 1952’de Sovyetler Birliği döneminde Rus yetkililer tarafından satın alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X