ABD’den bir S-400 tepkisi daha

Ankara-Washington hattında devam eden S-400 krizi ‘doğrudan yaptırımlar’la yeni bir süreç girerken, Pentogan’dan Türkiye’ye bir tehdit daha geldi.  

ABD’den bir S-400 tepkisi daha

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Lord, Türk askerlerinin S-400 eğitimi için Rusya’ya gönderilmesinin ABD’de hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Savunma Bakanlığı S-400 kriziyle ilgili basına brifing verdi. ABD Savunma Bakan vekili Shanahan’ın, Bakan Akar’a gönderdiği mektubun da değerlendirildiği brifingde ABD Savunma Bakan Yardımcısı Ellen Lord, Türkiye’nin; askerlerini S-400 sistemleri ile ilgili eğitim için Rusya’ya gönderme kararının ABD’yi hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Washington’un Türkiye ile stratejik ortaklığa ve diyaloğa büyük değer verdiğini söyleyen Lord ‘Ancak ABD, Türkiye’nin S-400 sistemleri ile ilgili eğitim için personel gönderdiğini öğrenince hayal kırıklığına uğradı. Bu ABD için dönüm noktası oldu. S-400’ler F-35’lerle uyumlu değil. Türkiye’nin S-400 sistemlerini teslim alması durumunda F-35’leri alamayacaklarını her düzeyde net bir şekilde ifade ettik’ dedi.

S- 400 ALIMINDAN VAZGEÇERSE…

Bunun yanında atılan adımlardan hiçbirinin şimdiye kadar geri dönülemeyecek noktaya getirmediğini vurgulayan Lord, “Eğer Türkiye S-400’lerin alımından vazgeçme kararı alırsa biz program kapsamındaki olağan faaliyetlerin devam etmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X