ABD’den ‘Cihatçı John’a operasyon

ABD güçleri, Rakka’da “Cihatçı John” lakaplı DAEŞ (IŞİD) militanı Muhammed Emwazi’yi hedef alan bir hava saldırısı düzenledi.

ABD’den ‘Cihatçı John’a operasyon

ABD güçlerinin DAEŞ’in infaz videolarında görülen “Cihatçı John” lakaplı militan Muhammed Emwazi’yi hedef alan bir hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, yaptığı yazılı açıklamada, operasyonun dün Suriye’nin Rakka kentinde düzenlendiği bilgisini verdi.

Cook, şu anda operasyonun sonuçlarını değerlendirdiklerini ve uygun olduğunda ilave bilgi vereceklerini belirtti.

İngiliz yayın kurumu BBC haberinde de ABD’li üst düzey bir askeri kaynağın açıklamalarına yer vererek, Suriye’nin Rakka kenti yakınlarında DAEŞ unsurlarının hedef alındığı hava saldırılarında Emwazi’nin de büyük olasılıkla vurulmuş olduğunu belirtti. Haberde bir ABD’li yetkilinin, Emwazi’nin “bir süre boyunca dikkatlice izlendiğini” söylediği aktarıldı.

İnfaz videolarında görülmüştü

Emwazi, ilk kez geçen yıl ağustos ayında Amerikalı gazeteci James Foley’nin infaz edildiği videoda görülmüş, İngiliz aksanıyla dikkati çektimişti. Emwazi’nin daha sonra bir diğer Amerikalı gazeteci Steven Sotloff, İngiliz yardım görevlisi David Haines, İngiliz taksi şoförü Alan Henning ve Amerikalı yardım görevlisi Abdul-Rahman Kassig’in infaz videolarında da görülmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X