ABD’den Esad’a yanıt: Kandırılmış

Rusya’nın Suriyeli muhalifleri hedef almayı sona erdirmesini istediklerini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, “Dün yapılan anlaşma önemliydi fakat, bunu sahada da görmeliyiz. Rusya’nın sağlam adımlar atarak son üç aydır sözle varılmış va

ABD’den Esad’a yanıt: Kandırılmış

Rusya ve ABD’nin de içinde bulunduğu 17 ülkenin Suriye’de bir hafta içinde çatışmaların durdurulması yönünde Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun Münih toplantısında aldığı karara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Toner, Rusya’nın Münih’de varılan antlaşmaya rağmen teröristlere karşı savaşmaya devam edecekleri yönündeki açıklamaları üzerine, Rusya’nın daha öncede benzeri durumları görmezden gelerek saldırılarına devam ettiğini söyledi. 

Toner, Esad’a verilen desteğin son bulmasını istediklerini kaydetti. Esad’ın ‘Bütün ülkeyi geri alıncaya kadar savaşacağım’ yönündeki sözlerine de değinen Toner, “Esad kandırılmış” şeklinde değerlendirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X