ABD’den ‘gözdağı’

YPG’li teröristleri Türk ordusundan korumak için Menbiç’e asker yığan ABD, yeni inşa ettiği üslerden birinde dün zırhlı araçlar göründü.

ABD’den ‘gözdağı’

Fırat Kalkanı harekatında Türk ordusunun terör örgütü YPG’den temizlediği bölgenin sınırında olan üsteki zırnlı araçlarla ABD, Türkiye’ye adeta gözdağı verdi.

Türkiye ve ABD’yi karşı karşıya getiren Menbic’ten bir süre önce  YPG’li teröristlerin fotoğraflarını geçen Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, bu kez ilçede yeni inşa edilen üsteki ABD askerlerini ve zırhlı araçları görüntüledi.

Fotoğraflarda, üs inşasında çalışan Amerikan askerleri ve YPG’liler bir arada çalışırken görülüyor. Terör ittifakını gözler önüne seren karelerde, Amerikan bayrağı taşıyan zırhlı araçlar dikkat çekiyor.Üste ayrıca büyük kum bariyerleri, bir karakol ve dikenli teller de görülüyor.

ABD ve uluslararası koalisyon güçleri, Menbic’te kurdukları askeri birliklerde Demokratik Suriye Güçleri (DSG) askerlerini eğitiyor.

Türkiye son dönemlerde ABD kuvvetlerinin olduğu Menbiç’e kara operasyonu yapacağını dillendiriyor. ABD ise buna karşılık, Menbic’teki güçlerini çekmeyeceğini açıklamıştı.

Bölgedeki teröristlere eğitim veren ABD ordusu, binlerce TIR’lık silahı da YPG’lilere dağıttı.ABD’nin halihazırda Suriye’de 2 bin özel kuvvetler askeri bulunuyor.

ÜS KURMA YETKİSİNE SAHİBİZ

ABD’nin Menbic’te 3 yeni üs kurduğu haberlerini değerlendiren Pentagon Sözcüsü Eric Pahon ise, “Komutanlarımız üs kurma ve yer değiştirme yetkisine sahip” dedi.

Yeni askeri üslerin kurulduğunu doğrulayan Pentagon sözcüsü, Trump’ın “çekilme” yönündeki açıklamasına ilişkin “Başkanın verdiği DEAŞ’ı yenme görevini yerine getiriyoruz. Ama sahadaki gelişmelere bağlı olarak duruşumuzu değerlendireceğiz” dedi.

Yeni üslerle ilgili bir soruya, Pahon, “Suriye’deki güçlerimizin yerlerini ya da hareketliliklerinin detaylarını söyleyemem. Komutanlarımız görevlerini tamamlamak ya da kendilerini korumak için insan ya da kaynakların yerlerini değiştirme yetkisine sahip.

Bölgedeki güçlerimizin büyüklüğündeki değişiklikler normal” diye yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X