ABD’den Kerkük’e indirme operasyonu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) savaş uçaklarının, Irak’ta Kerkük’e bağlı terör örgütü IŞİD kontrolündeki Riyad ilçesine indirme operasyonu düzenlediği iddia edildi. Operasyon sırasında IŞİD’in lider kadrolarının da bulunduğu çok sayıda militanın tutukl

ABD’den Kerkük’e indirme operasyonu

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim az-Zamili, ABD savaş uçaklarının önceki gece yarısı Riyad’a indirme operasyonu düzenlediğini ve bu operasyonun merkezi hükümetin bilgisi dışında gerçekleştiğini iddia etti. 

 

ABD güçleri tarafından gerçekleştirilen ilk indirme operasyonu olmadığını, daha önce Havice bölgesinde de aynı operasyonu yaptığını aktaran Zamili, “Bu operasyonun hedefleri bilinmiyor ve birleşik hükümet ile bölgede bulunan güçlerin bilgisi olmadan gerçekleşti. ABD’li güçler, daha önce Havice bölgesine yaptığı operasyonda IŞİD liderlerinden bazılarını tutukladıkları iddialarına rağmen, tutuklanan hiçbirini Irak güvenlik güçlerine teslim etmedi ve kimi kurtardıklarına dair hükümete bilgi vermedi” ifadelerini kullandı.

TEYİT EDİLMEDİ

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul ise “Basın organlarının aktardığı operasyon bilgisini ne teyit edebilir ne de yalanlayabiliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X