ABD’den Kuzey Kore’ye gözdağı

ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki savaş jeti, Kore yarımadası üzerinde askeri tatbikat düzenleyerek, gerçekleştirdiği nükleer denemelerle Batı’nın tepkisini çeken Kuzey Kore’ye gözdağı verdi.

ABD’den Kuzey Kore’ye gözdağı

Tatbikatın B-1B Lancer tipi iki Amerikan savaş uçağı ile Güney Kore savaş jetleri tarafından ortaklaşa düzenlendiği açıklandı. ABD’nin Pasifik Okyanusu’ndaki Guam adasında bulunan askeri üssünden gece yarısı başlatılan ortak tatbikata Japon askerlerinin de katıldığı açıklandı.

ASKERİ SEÇENEKLER 

Askeri tatbikat yapılırken ABD Başkanı Donald Trump’ın da danışmanları ile Kuzey Kore konusundaki seçenekleri görüştüğü bildirildi. Savunma Bakanı James Mattis, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve ulusal güvenlik yetkililerinin Trump’ı olası adımlar konusunda bilgilendirdiği öğrenildi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Kuzey Kore’nin saldırgan tavrına karşı nasıl tepki verileceğinin ve Pyongyang’ın ABD ile müttefiklerini nükleer silahlarla tehdit etmekten nasıl vazgeçtirilebileceğinin ele alındığı da bildirildi ancak ayrıntı verilmedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X