ABD’den Kuzey Kore’ye sert uyarı

Kuzey Kore’nin uzun menzilli füze denemeye hazırlandığının iddia edilmesinden bir gün sonra ABD’den bu ülkeye, istikrarı bozucu faaliyetlerden uzak durması uyarısı geldi.

ABD’den Kuzey Kore’ye sert uyarı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Güç ya da başka bir şeyin göstergesi olarak, istikrarı bozucu faaliyetlerin, yarımadada güvenlik ve barışa faydası olmayacağını vurgulamayı sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

Güney Koreli hükümet kaynakları, Kuzey Kore’deki Sohae Uydu Fırlatma İstasyonu’nda yapılan iyileştirme çalışmalarının neredeyse tamamlandığını gösteren uydu görüntülerine dayanarak bu ülkenin, ABD ana karasına ulaşabilecek uzun menzilli füze denemesi hazırlığında olduğunu ve denemeyi en erken ekim ayında hayata geçirebileceğini iddia etmişti.

Kaynaklar, yenilenen istasyonun, üç yıl önce fırlatılan Unha-3’ten çok daha büyük bir füzeyi hedefe gönderme kabiliyetine sahip olabileceğinden endişe ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X