ABD’den Pakistan’a suçlama

ABD Başkanı Donald Trump Pakistan’ı terörle mücadelede kendilerine yardımcı olmamakla suçlayarak bu ülkeye yaptıkları mali yardımı azaltma tehdidinde bulundu. 

ABD’den Pakistan’a suçlama

Başkan Trump Twitter hesabından paylaştığı mesajda ‘ABD son 15 yılda Pakistan’a aptal gibi 33 milyar dolardan fazla yardım yaptı. Onlar ise bize yalan ve aldatmaca dışında birşey vermedi, liderlerimizi aptal yerine koydu. Afganistan’da peşinde olduğumuz teröristlere güvenli bölge sağlıyorlar. Artık yok’ ifadelerini kullandı.

BAŞARISIZLIKTAN DOLAYI SENDELEDİ

Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, Donald Trump’un mesajına verdiği yanıtta teröristlerle ilgili iddianın gerçeği yansıtmadığını belirterek, ABD’nin son 15 yılda Pakistan’a verdiği paraların hayırseverlik amacıyla olmayıp ülkesinin sunduğu hizmetlerin karşılığı olduğunu vurguladı.

Washington yönetiminin Afganistan’daki başarısızlıklarının verdiği rahatsızlıktan ötürü sendelediğini savunan Pakistan Dışişleri Bakanı Asıf, Amerikan yardımlarının ayrıntılarını ve nerede, ne şekilde kullanıldığını kamuoyu önünde paylaşmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X