ABD’den PKK’ya 90 TIR silah daha

ABD’nin, terör örgütü PKK/PYD’ye DEAŞ ile mücadele adı altında askeri sevkiyatları sürüyor. Son olarak Deyr ez Zor’da Suriye ordusunun önünü kesmek için DEAŞ’ın boşalttığı alanlara yerleşen PKK/PYD’ye ABD’den 90 TIR daha silah gittiği açıklandı.

ABD’den PKK’ya 90 TIR silah daha

ABD, Rakka ve  Deyr ez Zor Deyrezor’a operasyon adı altında terör örgütü PKK/PYD’nin paravan örgütü DSG’ye ağır silah ve zırhlı araçlar göndermeyi sürdürüyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) bir yetkili yaptığı açıklamada ABD’nin 90 TIR silah ve zırhlı araç sevkiyatının kendilerine dün (önceki ğün) ulaştığını belirtti. DSG’li yetkili, ‘ABD,  Deyr ez Zor operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Bize ulaşan silahlar içerisinde roketler, ısı güdümlü füzeler, doçkalar, otomatik makineli tüfekler, havan topları ve Kalaşnikof silahlar var” dedi. 

KUZEY IRAK ÜZERİNDEN 

Silahların ve zırhlı Hummer araçları Kuzey Irak’tan karayoluyla Semelka Sınır Kapısından Ayn el Arap’a sokulduğu bildirilirken,  oradan da TIR’larla  Deyr ez Zor kentinin doğusunda DEAŞ’tan temizlenen bölgelere bırakıldığı belirtildi. Bölgedeki operasyon için daha fazla silaha ihtiyaç olouğunu ifade eden DSG’li yetkili bunu ABD’li yetkililere bildirdiklerini ve kendilerinden yakında daha fazla ağır silahın gönderileceği sözünü  aldıklarını sözlerine ekledi.

ABD, şimdiye kadar terör örgütlerinin paravan yapılanması DSG’ye bin 480 TIR’la ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X