ABD’den PYD’nin tehdidine sert kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı, PYD’nin geçen hafta İngilizce, İspanyolca ve Fransızca yayınladığı videoda, Avrupalıları Türkiye’ye karşı savaşmaya çağırmasını güçlü bir dille kınadı.

ABD’den PYD’nin tehdidine sert kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PYD’nin Avrupalıları geçen hafta sosyal medya üzerinden Türkiye’ye karşı savaşmaya çağırmasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında bir soru üzerine PYD’nin geçen hafta İngilizce, İspanyolca ve Fransızca yayınladığı videoda Avrupalıları Türkiye’ye karşı savaşmaya çağırmasına ilişkin videoyu gördüklerini ve bunu güçlü bir dille kınadıklarını söyledi. Kirby, “Böyle bir davranış kabul edilemez ve bütün tarafları ortak düşmanımız olan DAİŞ’e karşı yoğunlaşmaya çağırıyoruz” dedi.

Kirby’ye toplantıda ayrıca, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından geçen hafta yayınlanan, Türkiye’nin Suriye’de terör örgütü DAİŞ’e yönelik sınır ötesi bombalamaları hatırlatılarak, “Türkiye’nin sınır ötesinden top atışı yapması Suriye’nin bağımsızlığını ihlal eder mi?” sorusu yöneltildi. Kirby,soru üzerine “Türkiye, DAİŞ’e karşı yürütülen operasyonlara katılmaktadır” dedi. Türkiye’nin DAİŞ hedeflerine karşı yaptığı top atışlarını “iyi bir şey” olarak değerlendiren Kirby, “Bu bizim de istediğimiz bir şeydir” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X