ABD’den Ramadi açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, Ramadi’nin örgüt tarafından kontrolünün sağlanması gibi durumların “üzücü ancak savaşta olağan dışı olmadığını” bildirdi.

ABD’den Ramadi açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, terör örgütü IŞİD’in Enbar vilayetinin merkezi Ramadi’nin kontrolünü eline geçirmesini Iraklı güvenlik güçleri için “gerileme” olarak nitelendirirken, bu tür durumların “üzücü ancak savaşta olağan dışı olmadığını” belirtti.

Dempsey, IŞİD’in Ramadi’de kontrolü sağlamasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu durumu Iraklı güvenlik birimleri için “gerileme” olarak tanımlarken, kentin Iraklı güçler tarafından geri alınması için şimdi daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Dempsey, “Iraklı emniyet güçlerini ABD’nin hava saldırıları, eğitimi ve teçhizatıyla desteklemeyi sürdüreceğiz. Mezhepsel tansiyonu azaltmak ve yeniden yapılanma Irak hükümetinin zorluğu olmayı sürdürecek” ifadesini kullandı. 

Terör örgütü IŞİD, dört gün önce Enbar’ın il merkezi olan Ramadi’ye saldırmıştı. Çıkan çatışmalarda kentteki devlet binalarını ele geçirip ardından da bomba yerleştirerek patlatan örgüt, önceki gün de Ramadi’nin tamamını ele geçirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X