ABD’den Rusya’ya ‘diplomatik’ karşılık

ABD yönetimi, Rusya’nın San Francisco başkonsolosluğu ile Washington ve New York’taki 2 konsolosluk tesisinin kapatılması için bu ülkeye 2 gün süre verdiğini açıkladı.

ABD’den Rusya’ya ‘diplomatik’ karşılık

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın söz konusu tesisleri kapatması için son tarihin 2 Eylül olduğu bildirildi.

Nauert, açıklamasında, ABD’nin Rusya’daki diplomatik misyonlarının küçültülmesi konusunda Moskova’nın verdiği kararı uyguladıklarını ve “mütekabiliyet ilkesi”ne uygun şekilde bugünkü kararı aldıklarını belirtti.

Bu karara göre, Rusya’nın San Francisco’daki başkonsolosluğunun yanı sıra başkent Washington ile New York’taki Rus diplomatik temsilciliklerine ait 2 tesisin de 2 Eylül gününe kadar kapatılması talimatı verildi. Kararın ardından her iki ülkenin de karşılıklı olarak 3’er konsolosluk seviyesinde ilişkilerini sürdüreceği kaydedildi.

“ABD daha ileri adımlar atmaya hazır”

ABD ile Rusya arasındaki ilişkilerin daha iyi olması için çalışılması gerektiği vurgulanan açıklamada, “ABD, gerekli olması durumunda daha ileri adımlar atmaya da hazırdır.” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X