ABD’den Suriye’de özerk bölge uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, PYD’nin Suriye’de yarı özerk bölge kurma çabasına girmemesi gerektiği yönünde ikazlarda bulunduklarını, Suriye’nin birliğine bağlılıklarının sürdüğünü belirtti.

ABD’den Suriye’de özerk bölge uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, PYD’nin Suriye’de bir çeşit yarı özerk bölge kurma çabasına girmemesi gerektiği yönünde daha önce de ikazlarda bulunduklarını, Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğüne bağlılıklarının sürdüğünü bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde bir soru üzerine, PYD’nin sahada etkili savaşan bir güç olduğunu, onların DAEŞ’in (IŞİD) kontrolündeki kentleri geri alma gayretlerini hava saldırıları yoluyla desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

PYD’ye ABD silahı sağlamadıklarını yineleyen Toner, “PYD’ye desteğimiz konusunda her zaman çok net olduk. Etkililer. Ancak onların bir çeşit yarı özerk bölge geliştirmesini istemediğimize dair bazı ikazlarımız hakkında da konuştuk. Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğüne bağlılığımız sürüyor. Suriye içinde müzakere edilmiş gerçek manada bir siyasi geçiş sürecinin geliştirilmesine odaklanmış durumdayız” diye konuştu.

Toner, bir soru üzerine, Suriye’nin kuzeyinde DAEŞ’e (IŞİD) karşı mücadelenin yollarına dair Türkiye ile yakın koordinasyon halinde olmaya devam ettiklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X