ABD’den tehdit gibi uyarı

ABD’li generalden haddini aşan çıkış. DEAŞ’a karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Komutanı, ‘TSK, koalisyonun Rakka için çalışmalarını engellememeye dikkat etmeli’ dedi.

ABD’den tehdit gibi uyarı

DEAŞ’ae karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik-Ortak Görev Gücü Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu ‘ÖSO) güçlerine DEAŞ’A karşı mücadeleye odaklanmalarını, koalisyonun Rakka için ‘hazırlık gücünü ve işlerini engellememeyi dikkate almaları’ önerisinde bulundu. 

Öte yandan Townsend, TSK’nın ÖSO ile birlikte Suriye’nin El Bab kentinde  DEAŞ’a  büyük bir darbe vurduğunu söyledi. 

Halep bölgesinde  DEAŞ’ın  elinde bulunan son nokta olan el Bab’ın IŞİD’den kurtarılmasıyla terör örgütüne lojistik destek ve yeni savaşçı katılımının kapılarının kapatıldığını belirtti.

“TÜRKİYE SINIRLARINI GÜVEN ALTINA ALDI”

Koalisyon güçlerinin El Bab’da TSK ve ÖSO güçlerine 50’yi aşkın hava saldırısı ile destek verdiğini de belirten Townsend, ‘El Bab’ın kurtarılmasıyla birlikte Türkiye, sınırlarını  DEAŞ’a karşı güven altına aldı. Türk ordusunun El Bab’da  DEAŞ’a karşı kazandığı başarı koalisyon güçlerine de cesaret verdi’ diye konuştu. Townsend, TSK ve ÖSO güçlerine  DEAŞ’a karşı mücadeleye odaklanmalarını, koalisyonun Rakka için hazırlık gücünü ve işlerini engellememeyi dikkate almaları önerisinde bulundu. 

Türkiye, ABD ve koalisyon güçlerinin Menbiç’te yerel yönetimin kalıcı olabilmesini destek verdiğini de belirten Townsend, Koalisyon Türkiye’nin güvenliği için kararlı olduğunu söyledi.

“KATILIMINI HALA TARTIŞIYORUZ”

Townsend, ‘Türk güçlerinin Rakka operasyonuna katılmalarını bekleyip beklemediği ve operasyona Kürt güçlerin katılıp katılmayacağı’ sorusunu da, ‘Türk güçlerinin katılıp katılmayacağını kendileriyle hala tartışıyoruz. Sayıları ve katkıları ne olur bilmiyorum’ diye yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X