ABD’den Türkiye açıklaması: Sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz

ABD Dışişleri Sözcüsü Price, “NATO müttefikimiz Türkiye’ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye’de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine başsağlığı diliyoruz” açıklamasını yaptı.

ABD’den Türkiye açıklaması: Sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, günlük basın brifinginde terör örgütü YPG/PKK tarafından Türkiye’ye yönelik saldırıları değerlendirdi.

Price, YPG/PKK’nın adını zikretmeden “NATO müttefikimiz Türkiye’ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye’de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine de başsağlığı diliyoruz” dedi.

ABD’li sözcü, “Ateşkes bölgelerine tüm tarafların riayet etmesi, Suriye’de istikrarın güçlendirilmesi ve siyasi çözüm için çalışılması önemlidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Price, “Türkiye bizim önemli bir NATO müttefikimiz ve terörle mücadeleden Suriye’de çatışmanın sona erdirilmesine kadar birçok alanda ortak çıkarlarımız var. Suriye politikası konusunda Ankara ile yakın istişare halinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Price, F-16’larla ilgili bir soru üzerine, savunma alanındaki satışlarla ilgili Kongre’ye bildirim yapılana kadar herhangi bir yorumda bulunmayacaklarını söyledi.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X