ABD’den YPG ye hava desteği

ABD Hava Kuvvetleri, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin operasyon hazırlığı yaptığı Halep’in Menbic ilçesinin çevresine yoğun hava saldırıları düzenliyor.

ABD’den YPG ye hava desteği

ABD’ye ait savaş uçakları önceki gece boyunca Menbic’e hava saldırısı düzenlemeye devam etti.

Sabah saatlerinde başlayan hava saldırılarıyla ilçe çevresinin toplam 25 kez vurulduğunu belirten kaynaklar, ilçedeki semtlerden Değirmenler bölgesi ve Hafse beldesinin hedef alındığını ifade etti.  Kaynaklar, rejim güçlerinin de bölgede saldırı hazırlığında olma ihtimaline dikkati çekti.

Yerel kaynaklar, hava saldırılarının, PYD’nin Fırat Nehri’nin batısında IŞİD kontrolündeki Cerablus’a doğru ilerlemek amacıyla uzun süredir planladığı ‘Menbic operasyonu’na yardım için düzenlendiğini ifade ediyor.    YPG’nin yakın zamanda ‘Büyük Menbic Operasyonu’ adını verdiği saldırılara başlaması bekleniyor. Menbic, Türkiye sınırındaki Cerablus’a yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunuyor.    

ABD’YLE KÜSECEK DEĞİLİZ

Bu arada Washington’daki temasları sırasında Amerika’nın Sesi radyosuna özel demeç veren Dışişileri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu, PYD nedeniyle gerilen ilişkileri değerlendirirken, ‘ABD ile PYD konusunda farklı düşündüklerini ancak bu farklılığın aradaki ilişkiyi bozamayacağını’ söyledi. Çavuşoğlu ‘Biz önemli iki ortağız ve ortak hedeflerimiz var. Ama bazen değişik konularda farklı düşünebiliyoruz, bu düşüncemizi de açıkça söylediğimiz zaman sanki iki ülke arasında problem var gibi algılanıyor. Hiçbir iki ülke her konuda yüzde yüz hemfikir olamaz. Mesela PYD konusunda onlar farklı düşünüyor, biz farklı düşünüyoruz, ama burada farklı düşünüyoruz diye küsecek değiliz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X