AB’den mültecilere karşı ‘dahiyane’ çözüm

Akdeniz’den Avrupa’ya insan kaçakçılığının önüne geçmeyi amaçlayan AB, üye ülkelerin Libya’ya şişme bot ve tekne motoru satışını yasaklayabilmesi konusunda anlaştı.

AB’den mültecilere karşı ‘dahiyane’ çözüm

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen AB dışişleri bakanlarının aldığı karara  göre, AB üyesi ülkeler, söz konusu bot ve motorların ‘insan kaçakçılarınca kullanılacağına kanaat getirmek için haklı gerekçelere sahip oldukları’ takdirde, Libya’ya ihraç edilmelerini yasaklayabilecekler. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, alınan önlemin AB’den transit geçiş yaparak Libya’ya giden ürünleri de kapsadığı ancak balıkçılar gibi meşru ihtiyaç sahiplerini içermediği belirtildi. Ancak hem balıkçıların bu yasaktan etkilenmemeleri, hem de Libya’nın komşu ülkelerden şişme bot ve tekne motoru sağlamaya devam edebilecek olması, AB tarafından getirilen yaptırımın başarıya ulaşma şansını düşürüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X