AB’den tarım ambargosuna koruma

Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın tarım ve gıda ürünlerine uyguladığı ambargoyu uzatması nedeniyle bu sektörleri koruyucu önlemlere bir yıl daha devam etme kararı aldı.

AB’den tarım ambargosuna koruma

Moskova Yönetimi, 7 Ağustos 2014’te Ukrayna krizinde Batılı ülkelerin ekonomik yaptırımlarına cevap olarak AB, ABD, Kanada, Avustralya ve Norveç’ten meyve, sebze, et, balık, süt ve süt ürünleriyle yumurta ithalatını bir yıl süreyle yasaklamıştı. AB Komisyonu, Rusya’nın bu adımına yönelik,ilgili sektörleri olumsuz etkilememesi için çabuk çürüyen bazı meyve ve sebzeler ile süt ve süt ürünlerini koruyan önlemleri 2016 Haziran’a kadar uzatmaya karar verdi. AB Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Üyesi Phil Hogan, AB çiftçilerinin Rusya ambargosundan etkilenmemesi için çalıştıklarını ve Rusya’nın ambargoyu bir yıl daha uzatmasıyla çiftçilere sağlanan ilave desteklerinde de uzatılması gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X