ABD’li komutan Ankara’da

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, öğle saatlerinde geldiği Ankara’da bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edilecek.

ABD’li komutan Ankara’da

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford, öğle saatlerinde Esenboğa Havalimanı’nda Türkiye tarafından askeri yetkililer ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden görevlilerce karşılandı. Dunford’un bu sabah saat 09.45’te ise Orgeneral Hulusi Akar ile makamında bir araya geleceği ifade edildi. Akar ile görüşmesi ardından mevkidaşı ile birlikte Dunford’un, Başbakan Davutoğlu tarafından kabul edileceğini de dile getirildi.  

Dunford’un Ankara ziyareti çerçevesinde, Türkiye’nin uluslararası koalisyon kapsamında IŞİD ile yürütülen mücadeledeki rolünün masada olacağı da belirtildi. Türkiye, geçtiğimiz yılın son aylarında İncirlik Üssü gibi NATO çerçevesindeki askeri üslerini IŞİD ile mücadele için kullanıma açmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X