ABD’nin doğum turizmi mücadelesi

Amerika Birleşik Devletleri’nde doğum yapıp, çocuğunun Amerikan vatandaşı olmasını isteyenlere karşı Washington yönetimi önlem almaya hazırlanıyor.

ABD’nin doğum turizmi mücadelesi

Kaliforniya eyaletinde federal ajanlar ‘Doğum turizmine’ karşı harekete geçti,  doğum turizmi için kullanıldığından şüphelenilen 10’dan fazla evde arama yaptı. Yetkililer şu ana kadar herhangi bir gözaltı ya da suçlama yapmış değil. Amacın özellikle bu işin ticaretini yaptığı düşünülen 3 gruba karşı daha fazla delil toplamak olduğu belirtiliyor. Amerikan Gümrük ve Sınır Güvenliği’nin internet sitesinde yayınlanan duyuruda havaalanlarında, hamile kadınların yolculuk tarihleri ve seyahat planlarına göre ülkeye girip giremeyeceklerine karar verileceği belirtiliyor.

Amerikan yasalarına göre ülkede doğan bir bebek amerikan vatandaşı kabul ediliyor. ABD’de bir doğumun yapmanın ortalama 50 bin dolara mal olduğu kaydediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X