ABD`nin Suriye stratejisi değişiyor

ABD Başkanı Barack Obama Suriye stratejisini değiştiriyor. Obama`nın, Suriye`de Beşşar Esad devrilmeden IŞİD`in yenilgiye uğratılmayacağı sonucuna vardığı iddia edildi.

ABD`nin Suriye stratejisi değişiyor
ABD Başkanı Barack Obama’nın ulusal güvenlik ekibinden Suriye stratejisinin değiştirilmesini istediği ileri sürüldü. Obama yönetiminin, IŞİD’i önce Irak’ta yenilgiye uğratma ardından da Suriye’ye yönelme stratejisini gözden geçirmeye hazırlandığı ve ulusal güvenlik ekibinin geçen hafta dört kez toplandığı belirtildi.
 
UÇUŞA YASAK BÖLGE
 
ABD Başkanı Obama’nın Beşşar Esad iktidardan ayrılmadan IŞİD militanlarını yenmenin mümkün olmadığı görüşüne vardığı ifade edilirken, Türkiye’nin talep ettiği gibi Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulması da gözden geçiriliyor. Muhaliflerin eğitimi konusundaysa sıkıntılar yaşandığı belirtilirken, Pentagon sözcüsü de eğitim sürecine hala geçilmediğini ve Suudi Arabistan ile Türkiye’yle lojistik konularda müzakerelerin devam ettiğini bildirdi.
 
TAARRUZA GEÇMEYE BAŞLAYACAK AŞAMADAYIZ
 
Öte yandan bir televizyon programına katılan Obama ise Irak’taki Amerikan askerlerinin sayısını iki katına çıkarma kararının, Irak ve Suriye’de birçok bölgeyi elinde bulunduran IŞİD’e karşı verilen mücadelede yeni bir aşamaya girildiğinin işareti olduğunu söyledi. Obama, taarruza geçmeye başlayacak aşamaya geldiklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X