ABD’nin terör örgütü YPG’ye desteği sürüyor

ABD’nin Suriye’de DEAŞ’a karşı kurulan ve büyük bölümünü terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) gönderdiği zırhlı araçların kullanılmaya başlandığı belirtildi.

ABD’nin terör örgütü YPG’ye desteği sürüyor

Söz konusu zırhlı araçlardan geçen hafta bir partinin daha Suriye’ye ulaştığı belirtilirken, SDG’nin kendi üretimi olan zırhlı araçlar yerine artık ABD’nin gönderdiği modern zırhlı araçları kullandıkları gözlendi. 

Türkiye’nin tepkisine rağmen Suriye’de içerisinde terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD/YPG’nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) ABD’nin zırhlı araç desteğinin sürdüğü belirtildi. Kanada üretimi olan zırhlı araçlardan daha önce SDG’ye gönderen ABD’nin, geçen hafta bir parti daha zırhlı aracı Suriye’ye gönderdiği belirtildi. 

Amerika’nın Sesi Radyo ve Televizyonu’nun web sayfasında yer alan haber ve görüntülere göre, SDG’ye gönderilen zırhlı araçların Rakka operasyonunda kullanılmaya başlandı. ABD’nin gönderdiği zırhlı araçlardan sonra DEAŞ operasyonlarında YPG’nin artık kendi üretimi olan zırhlı araçlar yerine modern zırhlı araçların kullanılmaya başladığı belirtildi.

ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin hava desteği ile, ‘Fırat’ın Gazabı’ adıyla Rakka Operasyonu’nu sürdüren Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’ya kuzeyden 23 kilometre kadar yaklaştığı ve son olarak Mışrafa köyünü DEAŞ’tan aldığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X