ABD’nin Türkiye’ye yönelik yeni adımları neler olacak?

Türkiye ile ABD arasında ‘vize krizi’ ile zirveye çıkan gerilimin nedenleri üzerine çok sayıda yorum ve analiz yapılıyor. Bu görüşleri yansıtan yazıların ortak noktası, ağırlıklı olarak Kuzey Irak ve Suriye’deki gelişmelere işaret etmeleri.

ABD’nin Türkiye’ye yönelik yeni adımları neler olacak?

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal ise “Varoluş mücedelesinde Milli Cephe’nin tam vaktidir” başlıklı yazısında, ABD’nin Türkiye’ye yönelik bundan sonra atabileceği adımların neler olabileceğine yönelik değerlendirmeler yapıyor:

Vize hadisesi artık ABD’nin Türkiye ile ilgili niyetini apaçık ortaya koydu.

Dünyada hiçbir ülke, kendi vatandaşı bile olmayan bir konsolosluk çalışanının  gözaltına alınmasını gerekçe göstererek, müttefiki olan ülkenin vatandaşlarına kapılarını kapatmak gibi bir çılgınlık yapmaz. O halde ABD, vize uygulaması üzerinden Türkiye’ye mesaj veriyor:

FETÖ ile mücadeleyi bırak, PKK ile savaşma, İran ve Rusya ile ittifak kurma, Suriye’de YPG’yi rahat bırak, Kuzey Irak Kürtlerinin bağımsızlık talebine karşı çıkma.

Türkiye’nin ABD’nin bu taleplerine kesin olarak boyun eğmeyeceğini biliyoruz.

O halde ABD, üzerimize daha çok abanacak.

***

17 ve 25 Aralık’ta başarısızlığa uğrayan, 15 Temmuz’dan da mağlup çıkan ABD’nin önümüzdeki günlerde şunları yapması işten bile olmayacak:

Yazının tamamı için tıklayın…  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X