Abdullah Gül, Sivas’ta toplu açılış törenine katıldı

Sivas’ta toplu açılış ve temel atma törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu vesileyle hükümetimizin bu güzel hizmetlerine bir kez daha şahit olmak ve sizlerle buluşma fırsatı çıktı.” dedi.

Abdullah Gül, Sivas’ta toplu açılış törenine katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım ile Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın oğlu Burak Aydın’ın düğün törenine katılmak üzere kente geldi.

 

Bu arada Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine de katılan Gül, vatandaşlara hitap etti.

 

Cumhurbaşkanı olmasının ardından Sivas’a geldiğini ve bunun üzerinden uzun bir süre geçtiğine değinen Gül, “Bugün de değerli Belediye Başkanı Sami Bey’in mutlu gününde, onun mutluluğuna ortak olmak için Sivas’tayım. Bu vesileyle hükümetimizin bu güzel hizmetlerine bir kez daha şahit olmak ve sizlerle buluşma fırsatı çıktı. Değerli Başbakan Binali Bey’in de davetini kıramadım ve sizinle beraberim. Gerçekten sizlerle beraber olmaktan büyük bir sevinç duyuyorum.” diye konuştu.

 

Sivas’ın her dönem ve çağda çok önemli merkez olduğunu anlatan Gül, “Büyük Türk devleti Selçuklular zamanında buranın nasıl merkez olduğunun şahidi bu kubbeler, bu minareler.” dedi.

 

Konuşmasını sürdüren 11. Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

 

“Bu ezanlar, asırlardır bu minarelerden okunuyor ve bu minareler, bu kubbeler, Selçuklulardan kalan bu miras, o zaman da Sivas’ın ne kadar önemli bir merkez olduğunu gösteriyor. Yine Cumhuriyetin başında yine aynı şekilde Sivas çok önemli bir merkez oldu. Sivas Kongresi bugünkü devletin kuruluşunun temel taşlarından birisi oldu. Bu tarihi binalar, bu lise, hükümet binası, bütün bunlar, şu binaların içerisinde ne kadar şirin, ne kadar güzel, ne kadar kimlikli, ne kadar değerli, o zaman Sivas’ın önemi ne kadar mühimmiş, bir kez daha hala ispatlıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X