ABD’yi yediye katladık

AFAD Başkanı Oktay, Türkiye’nin, gayri safi milli hasıla oranına göre en çok yardım ulaştıran ülke olduğunu belirterek, “Bizden sonra gelen ABD ile aramızdaki fark yedi kattır” dedi.

ABD’yi yediye katladık

Tarihin her döneminde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin yardıma muhtaç halkların yanında duran Türkiye, ulaştırdığı yardımlarla dünyanın birçok ülkesine fark attı.

Suriye’deki iç savaştan kaçan sığınmacılara, İsrail’in Gazze saldırılarında mağdur olan Filistinlilere, terör örgütü IŞİD’in Irak’taki saldırıları sonucu yardım bekleyen Ezidilere kucak açan Türkiye, son olarak Kobani’deki çatışmalardan kaçan yaklaşık 200 bin Suriyeli Kürt’e kapılarını açarak, dünyaya adeta insanlık dersi verdi.

Tarihin her döneminde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin yardıma muhtaç halkların yanında duran Türkiye, dünyada en fazla yardım yapan ülke arasında yer alıyor.

Dünyada kimsenin cesaret edemediği “yardım yükünün” altına elini koyan Türkiye, yaptığı yardımlarla en yakın takipçisi ABD’ye bile fark attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X