AB’ye destek arttı

İşçi Partisi milletvekili Jo Cox’un öldürülmesinin ardından ülkede İngiltere’nin AB’de kalmasını isteyenlerin oranı yükselişe geçti. Başbakan Cameron, Birlik’ten ayrıldıkları takdirde ekonominin ciddi yara alacağı konusunda uyardı.

AB’ye destek arttı

İngiltere’de geçen hafta İşçi Parti’li kadın vekil Jo Cox’a düzenlenen suikast, 23 Haziran’da Avrupa Birliği üyeliğinin geleceğini belirlemek için referanduma gitmeye hazırlanan İngilizlerin görüşlerini değiştirdi.

İngiliz basınının yaptırdığı anketin sonuçlarına göre İşçi Partili milletvekili Jo Cox’un uğradığı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından yapılan ilk anket, İngiltere’nin AB’de kalmasını isteyenlerin sayısının, AB karşıtlarından fazla olduğunu ortaya koydu. İngiliz basını da perşembe günü açıklanan bir başka anketin sonuçlarına yer vermişti. Bu ankete katılanların yüzde 44’ü ülkelerinin AB’de kalması yönünde görüş belirtmişti. Gazete, bu sonuçların milletvekili Jo Cox’a düzenlenen saldırı ile ilgisi olmadığını, vatandaşların ekonomik kaygılar nedeniyle ülkelerinin AB’de kalmasını istediğini yazmıştı.

CAMERON’DAN UYARI

Öte yandan İngiltere Başbakanı David Cameron vatandaşları referandum konusunda uyardı. Cameron ‘İngiltere’nin Avrupa Birliği AB’deki rolü konusunda ikinci bir şansımız olmayacak’ dedi. Sunday Times’a konuşan İngiltere Başbakanı, ‘Bu, geriye dönüşü olmayan, İngiltere ekonomisi için fena sonuçları olabilecek bir karar’ dedi.

Sunday Times ise okuyucularına İngiltere’nin Avrupa Birliği AB’den ayrılması yönünde rey kullanmaları çağrısında bulundu. Gazeteye göre bu sayede AB’de derinlemesine reformlara gidilmesi için baskı büyüyecek. Gazete İngilizlerin bunun ardından yapılacak ikinci bir referandumla Avrupa Birliği’nde kalma yönünde karar verebileceğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X