Acemler-Nilüfer arasına yeni istasyon

Büyükşehir Belediyesi’nin 2 bin 300 metre ile iki istasyon arasındaki mesafenin en uzun olduğu Acemler ve Nilüfer istasyonları arasına yapacağı yeni istasyonun çalışmaları yeniden hız kazandı. Başkan Aktaş, yeni istasyonu önümüzdeki yıl Mart ayında tamamlamayı hedefledikleri söyledi.

Acemler-Nilüfer arasına yeni istasyon

Mevcut raylı sistem hattında iyileştirme çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, özellikle yeni stadyum, oteller, hastane, alışveriş merkezleri, kafeteryalar ile yaya hareketliliğinin yoğun olduğu bölgedeki ihtiyacı karşılamak amacıyla Acemler ve Nilüfer istasyonları arasına yapılacak yeni istasyon için çalışmalara yeniden başladı. Burulaş tarafından ihalesi 2015 yılında yapılan ve Sur Yapı firmasının 4 milyon TL sponsorluk üstlendiği ancak o dönem yaşanan mali sorunlar yüzünden askıya alınan projenin çalışmaları hızlandı. Acemler ve Nilüfer istasyonları arasındaki mesafenin 2 bin 300 metre olması yüzünden bölgeye ulaşımda sıkıntı yaşayan vatandaşların da taleplerini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, çalışmalara yeniden start verdi.

“SÜRECİ TEKRAR BAŞLATIYORUZ”

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni istasyonu önümüzdeki yıl Mart ayında tamamlamayı hedefledikleri söyledi. Raylı sistem hattındaki en uzun istasyonlar arası mesafenin bu bölgede olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Yeni stadyumumuzun, otellerin ve alışveriş merkezleri, kafeterya ve dinlence yerlerinin ihtiyacını gidecek olan bir istasyon yapılması amacıyla Burulaş tarafından 2015 yılında bir ihale yapılmıştı. Fakat bir süre sonra projeye 4 milyon liralık sponsor olan firmanın ödeme ile ilgili bekletmeleri ve beraberinde o dönemde kalemlerdeki ciddi artışlardan kaynaklanan sorunlar yüzünden süreç durdurulmuştu. Süreci tekrar başlatıyoruz. Önümüzdeki Mart ayında bu istasyonu bitirip, hem bölgedeki alışveriş merkezleri hem oteller, stadyum ve dinlence yerlerinin ulaşım ihtiyacını gidermiş olacağız. Ayrıca, 4 milyonluk sponsorlukla ilgili yeniden taahhütlerini dile getiren ve irade ortaya koyan Sur Yapı firmasına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X