Acıbadem Bursa büyüyecek

Acıbadem Sağlık Grubu’nun İstanbul dışındaki ilk hastanesi Acıbadem Bursa Hastanesi, kısa vadede yatak sayısını yüzde 50 artırmayı planlıyor.

Acıbadem Bursa büyüyecek

ASLIHAN AYDIN

 

Acıbadem Bursa Hastanesi’nin 10’uncu yılını kutlamaları çerçevesinde dün Hilton Hotel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Acıbadem Bursa Hastanesi Kurucu Direktörü Ali Fuat Güven, mevcut hastanenin kapasitesini büyütmeyi düşündüklerini söyledi. 

“Başka bir bina da yapılabilir, otopark alanı da kullanılabilir. Net bir şey söyleyemem. Ama ihtiyaç var. Kısa vadede gündemimizde bu konu var” diyen Güven, 156 yatak kapasitesi hastanede yüzde 50 artış planladıklarını vurguladı. Acıbadem Sağlık Grubu’nun İstanbul dışındaki ilk hastanesinin Bursa’da yapıldığına vurgu yapan Güven, “Bursalılar, İstanbul’dan hizmet alıyorlardı. Hastanemiz 2016’da hizmete başladı. Bursa kaliteye önem veren bir şehir ve Bursalılar kısa sürede de benimsedi” diye konuştu. 

ROBOTİK CERRAHİ

Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şener de, grubun ikisi yurt dışında olmak üzere 18 hastanesinin ve 13 tıp merkezinin bulunduğunu kaydetti. 3 bine yakın uzman doktorları ve toplam 17 bin çalışanları olduğunu ifade eden Şener, “Bursa Acıbadem Hastanesi, 751 çalışan sayısı ile ilk 3’te bulunuyor. Bakılan/yatan hasta ile 3’üncü sırada yer alıyor. Bursa bu açıdan Acıbadem hastaneleri içinde önemli bir yer tutuyor” diye konuştu. Şener, 6 aydır Bursa Acıbadem Hastanesi’nde Robotik Cerrahi teknolojisinin kullanıldığını da sözlerine ekledi.

550 ORGAN NAKLİ 

Acıbadem’de birçok hizmet verdiklerini belirten Prof. Dr. Nadir Şener, “Böbrek ve karaciğer nakillerinin yapıldığı organ nakli merkezimizde 363 böbrek, 187 karaciğer nakli gerçekleştirdik. Onkoloji merkezimizde 5 bin 300 hastamız tedavi gördü. 75 bin 537 kemoterapi, 176 bin 135 radyoterapi uygulaması yapıldı. Bu, bölgemiz için büyük bir sayıdır” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X