Acil sağlık hizmetleri Bursa’da masaya yatırıldı

Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova illerinin sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Bölge Toplantısı Bursa’da yapıldı.

Acil sağlık hizmetleri Bursa’da masaya yatırıldı

Güney Marmara’daki illerin Acil Sağlık Hizmetleri’nin değerlendirilmesi, işleyişte yaşanan aksaklıkların tespiti, çözümlenmesi ve ortak bir çalışma yapılabilmesi amacıyla düzenlenen toplantı Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti. Bölgedeki sağlık hizmetlerinin son durumunun ele alındığı toplantıya Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Yalova illerinin İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterleri’nin yanı sıra  bölgenin Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi Dekan ve Başhekimleri, kamu ve özel hastanelerinin yöneticileri, başhekimleri ve mesul müdürleri ile diğer idareci ve sorumlular katıldı.

Toplantının başkanlığını yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Bölgesel ASKOM Toplantıları bölgedeki iller arasında hasta sevklerinin hiyerarşik bir disiplinde yapılması, yoğun bakımların daha etkin bir şekilde kullanılması ve bölgenin nitelikli sağlık hizmetlerinin de daha verimli bir şekilde kullanılması açısından büyük önem arz ediyor” dedi.

Toplantıda konuşan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise hastaneler arası sevkleri kolaylaştırmak için bir kriz merkezi oluşturduklarını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X