Acil servis doktorlarına “Bağımlılara yaklaşım” eğitimi

Bursa Kamu Hastaneler Birliğine bağlı sağlık tesislerinde bağımlılıkla mücadele kesintisiz devam ederken acil servis doktorlarına “madde bağımlılarına yaklaşım” eğitimi verildi.

Acil servis doktorlarına “Bağımlılara yaklaşım” eğitimi

Uzm.Dr. Taylan İnal ve Uzm.Dr. Dilek Durmaz tarafından 160 hekime verilen eğitimler 4 gün sürerken, eğitimlerde alkol alımı ve yoksunluğundan kırmızı ve yeşil reçete kullanımına, madde analiz yöntemlerinden, hekimin adli sorumluluklarına kadar birçok konu ele alındı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın, “Bağımlılığın bir suç değil, hastalık olduğunu, Acil servislere gelen madde bağımlısı hastaların şiddete de meyilli olduğunu, bu nedenle hastalarla mutlaka konuşmamız gerekir” dedi. Hastalara karşı kışkırtıcı cümlelerden sakınılması gerektiğini belirten Prof.Dr.Aşkın, “Acil hasta odaklı çalışmaların ve eğitimlerin devam edeceğini” söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X