‘Acil’de iğne yaptırmadan önce iki kez düşünün!

Erzurum’da soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye giden 45 yaşındaki Abdullah Karakaya, ağrı kesici iğne yapılmasının ardından 2.5 aydır yürüyemediğini ileri sürdü.

‘Acil’de iğne yaptırmadan önce iki kez düşünün!

Evli 2 çocuk babası 45 yaşındaki Abdullah Karakaya, soğuk algınlığı şikayetiyle geçen 10 Ocak günü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine gitti. Acilde Dr. Mehmet Emin Akyüz tarafından muayene edilen Abdullah Karakaya’ya hemşire Pınar İ. ağrı kesici iğne yaptı. 

Kantinde çalışan Abdullah Karakaya, sağ bacağının bu iğnenin yapılmasının hemen ardından uyuştuğunu öne sürdü. İğneyi yapan hemşire ve doktora durumu bildiren Karakaya, 5 saat müşahade altında tutulduktan sonra ‘geçer’ denilerek evine gönderildiğini anlattı. Bacağında ağrı devam edince ertesi gün yine aynı hastanenin acil servisine giden Abdullah Karakaya, tüm gün müşahade altına tutuldu ancak durumunda bir değişiklik olmadı. 

İĞNE SİNİR ZEDELENMESİNE NEDEN OLMUŞ

Bu nedenle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine giden Abdullah Karakaya’nın Nöroloji Anabilim Dalında sinirler ve kaslardan alınan elektriksel sinyalleri belirleyen EMG (elektromiyografi) filmi çektirdi. EMG filmini değerlendiren Nöroloji Anabilim Dalında Öğretim üyesi Prof. Dr. Hızır Ulvi, iğnenin Abdullah Karakaya’nın sağ bacağında sinir zedelenmesine neden olduğu verdiği raporda belirtti. Yatalak duruma düşen Karakaya’nın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. 

Yaklaşık 2.5 aydır yatalak olduğunu, yakınlarının yardımıyla yürüyebildiğini söyleyen Abdulluh Karakaya, işe gidemediği için evinin kirasını bile ödeyemediğini söyledi. İğneyi yapan hemşire Pınar İ. hakkında savcılık ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine şikayet dilekçesi verdiğini belirten Karakaya, şunları anlattı:

“Hastaneye sapa sağlam gidip sakat çıktım. Sağ bacağımda incelme başladı. 62 kilodan 56 kiloya düştüm. Hayatım karardı. Bacağım sürekli ağrıyor. Lavaboya bile yalnız gidemiyorum. Eşimin desteğiyle birkaç adım atabiliyorum. Çok kısa süre ayakta dursam ayağım şişip morarıyor. Fizik tedavi gördüm ama geçmiyor. Kırmızı reçeteyle satılan ilaçlardan kullanıyorum. Bacağımda sürekli ağrı ve uyuşukluk var. Eve ekmek getiremiyorum. Kirayı ödeyemiyorum. Eşim 2 hafta önce işe başladı. Tek isteğim beni bu hale getirenlerin hak ettiği cezayı alması.” 

İNCELEME BAŞLATILDI

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, Abdullah Karakaya’nın verdiği dilekçe sonrası konu hakkında idari soruşturma başlattıklarını belirtti. Yetkililer, hastaneye atanan uzman nöroloğun bu konuda vereceği raporu bekledikledileri söyledi.  Karakaya’nın başvurusu üzerine savcılık da inceleme yapıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X