Acılı anneden sağduyu çağrısı

İzmir’de öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, “Gençlerimizden sağduyulu olmalarını istiyorum. Provakasyonlara gelmesinler” dedi.

Acılı anneden sağduyu çağrısı

SEYİT GÜNDOĞAN 

Ege Üniversitesi’nde bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Bursa’da öğretmenlik yapan annesi Özlem Erdem, OLAY’a oğlunu anlattı.

Acılı anne Özlem Erdem, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, Fırat’ı Atatürk, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle yetiştirdiğini ve bunu başardığını vurguladı. Erdem, “Oğlum ülkücüydü. Ben CHP’liyim. Oğlum Atatürk’ün kurdu oldu. Ülkücü bir çocuğun taziye çadırına CHP’den de siyasetçiler geldiler. Fırat bunu da başardı” dedi. 

Başta ülkücüler olmak üzere tüm gençlerden sağduyulu olmalarını isteyen anne Erdem, “Gençlerimize de sağduyu çağrısı yapmak istiyorum. Provakasyonlara gelmesinler. Haklı davamızda haksız duruma düşmeyelim. Olay çıkarmalarını istemiyorum. Bir şey yapmak istiyorlarsa oğlumun yolunda yürüsünler. Okusunlar, kendilerini bilgi yönünden donatsınlar, dürüst, namuslu insanlar olup çok iyi yerlere gelerek Türkiye’ye faydalı olsunlar. Ancak bu şekilde değiştirebilirler bazı şeyleri. Taşla, sopayla öldürmeyle başarı olmaz. Dış güçlerin oyununa gelerek Türkiye’yi heba edersiniz. Benim gençlere sonsuz güvenim var. Tek güvendiğim gençler. Umudumuz gençlerde. Nasıl Aatürk geleceği gençlere emanet ettiyse bunu düşünsünler. Bu şekilde Türkiye’yi bir yere getirsinler. Birlik olmazsak hiçbir şey başaramayız” diye konuştu.     

Anne Özlem Erdem, şöyle devam etti:

“DİMDİK AYAKTAYIM”

“Dimdik ayakta durduğumu tüm Türkiye’ye gösterdim. Oğlumun ölümüne sebep olan PKK yandaşlarına da bunu gösterdim. ‘Bir anayı daha ağlattık’ demesinler diye dimdik ayakta durmaya devam edeceğim. Türk-Kürt kardeştir. Diyarbakır’da yaşadığım zaman da bunu çok iyi hissetim. Bu bir karşıt görüş değil. Sağ sol davası değil. Vatanımız bölmek isteyen PKK yandaşlarıyla yaptığı oğlum bu mücadeleyi. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Gerçekten adaletli bir sonucun çıkmasını istiyorum. Adaleti olan güvenimi sarsmak istemiyorum. Adalete güvenmek istiyorum. Oğlumun ölümünde; Rektörden tutun da polis arabasına almayan emniyet görevlileri dahil kimin suçu varsa, kanuna göre ceza almasını istiyorum.”

“YENİ FIRATLAR YETİŞTİRECEĞİM”

Emekli olmayı düşünüyordum ama şimdi düşüncesinin değiştiğini anlatan Erdem, “Sağlığım elverdiği sürece öğrnetmenliğe devam edeceğim ve yeni Fırat Yılmaz Çakıroğulları’nın temelini atmaya devam edeceğim. Tek istediğim en azından oğlumun mezuniyet diploması. Diplomayı verseler de vermeseler de oğlumun mezuniyet töreninde olacağım. Fırat’ın fotoğrafıyla oraya gideceğim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X