Açılmadan 10 milyon $ getirdi

1 milyar dolar iş hacmi hedefiyle dün kapılarını aralayan Bursa Blok Mermer Fuarı’nda daha açılmadan 10 milyon dolarlık iş bağlantısı gerçekleştiği bildirildi. Organizasyon kapsamında 6 salona 870 ton mermer getirildi.

Açılmadan 10 milyon $ getirdi

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Dünyada kapalı alanda bir ilk olma özelliğini taşıyan Bursa Blok Mermer Fuarı dün Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) işbirliğinde gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sektöre yeni fuarlar kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

1,5 yıldır çok ciddi bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Ersözlü, ”İtalya, Çin, Katar ve Hindistan gibi farklı coğrafyalarda çalışmalar yaptık ve fuarı tanıttık. İlk defa fuar öncesinde satış yapıldığına bu fuarda şahit oldum. Şuanda bir ilke tanıklık ediyoruz. Gelecekte bu fuar sektörün en değerli ihtisas fuarı olarak önemli mesajlar verecek” dedi.

12 ÜLKEDEN 148 FİRMA

Fuara 12 ülkeden 148 firmanın katıldığını dile getiren Ersözlü, içeride 870 ton blok mermer bulunduğunu ve 600’ün üzerinde renk ve desenin sergilendiğini kaydetti. 6 ayrı salonda toplam 40 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarın 25-28 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacağına dikkat çeken Ersözlü, 1 milyar dolarlık iş hacmi hedeflediklerini vurguladı.

DOĞRU BİR ADIM ATILDI

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, dünyada bir ilk olan fuarı gerçekleştirmenin Bursa’ya kısmet olduğunu söyledi. Dünya doğal taş rezervinin yaklaşık yüzde 40’ına sahip olan Türkiye’nin sektörde yaklaşık bin 500 adet doğal taş ocağına, 2 bin 100 civarında fabrika ölçeğinde tesise ve 9 bine yakın atölyeye sahip olduğuna işaret eden Burkay, “Böyle stratejik bir fuarda stant açan 150 firmamızın 70’inin stantlarındaki taşların tamamını daha şimdiden sattığını öğrendim. Fuarımızın daha açılmadan 10 milyon dolara yakın bir iş bağlantısı gerçekleştirmesi sektör açısından ne kadar doğru bir adım attığımızı ortaya koydu” diye konuştu.

MERMER OSB PROJESİ

Bursa’ya kısa sürede Mermer Organize  Sanayi Bölgesi’nin kazandırmayı istediklerini dile getiren Burkay, sektörün gelişmesi için BTSO olarak her zaman firmaların yanında olduklarını söyledi. Burkay, ”MADSİAD ile birlikte güzel çalışmalara imza atmak istiyoruz. Bu zenginliği yer yüzüne çıkartırken oluşan çevre zararlarını da minimuma indirmeyi hedefliyoruz. Özellikle sanayide çarpık endüstrileşmenin önüne geçme adına ise Bursa’da Mermer OSB’yi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

ÇİN İLE DEVRİM YAPTIK

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, sektörün 2014’ü 2 milyon doların üzerinde bir ihracatla kapattığını ancak 2015’de bir düşüş yaşandığını vurguladı. Çin’in kendileri için bir kurtuluş olduğuna dikkat çeken Kahyaoğlu, ”Çin sayesinde gelişen sektör bizim için yükseliş ve devrim oldu” ifadelerini kullandı. Fuar 25-28 Kasım tarihleri arasında 10.00-18.30 saatleri arasında 10 liralık giriş ücreti karşılığında ziyaret edilebilecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X