Acun Ilıcalı patladı! ‘Fenerbahçe’nin 1.5 yılını çaldı’

Fortuna Sittard kulübünün ortaklarından Acun Ilıcalı Youtube’da Şelale Kadak’ın sorularını yanıtladı. Ilıcalı, Fenerbahçe ile ilgili çarpıcı sözler kullandı.

Acun Ilıcalı patladı! ‘Fenerbahçe’nin 1.5 yılını çaldı’

Ünlü televizyoncu ve Hollanda Ligi takımlarından Fortuna Sittard’ın sahibi Acun Ilıcalı, Youtube’da Şelale Kadak’ın programına konuk oldu.

“Erzurum’a gider, Erzurumspor maçlarını izlerim.

“Güzel bir fırsattı, ben futbolu çok seviyorum, futbola gönül vermiş biriyim. Tahmin edilemeyeceği kadar maç izlemişimdir. Boş vakitlerimde futbol maçlarını kaçırmam, gerekirse Erzurum’a gider, Erzurumspor maçlarını izlerim.

“Küme düşme riskimiz var”

“Fortuna Sittard bizim için iyi bir proje ve baktığınız zaman Hollanda Ligi’nin köklü kulüplerinden biri. Şu anda Sittard’da biz görevliyiz, sahibi ben olmuş oldum. Şu anda çok erken, ligin sonuncusuyuz, düşme riskimiz var. Takımı daha yeni aldık ve devre arasından önce bir operasyon yapma şansım yok. Takımı satın alma işleri öyle kolay değil, keşke PlayStation’daki gibi olsa ama öyle değil”

“Üst sıralara doğru yükseleceğiz

“Doğru hamleler ile üst sıralara doğru yükseleceğiz. Futbola konsantreyim ama doğru isimlerle çalışıyorum. Şimdi o ekibi oluşturuyorum ve bir süre sonra bu ekiple çalışmaya başlayacağım ve güzel şeyler de olacak.”

“Fenerbahçe için gözümü kırpmadan her özveride bulunabilirim”

Mesut Özil’in Ocak ayında Fenerbahçe’ye transfer olacağı iddialarının ardından Acun Ilıcalı’nun şu açıklaması Fenerbahçe taraftarını daha da heyecanlandırdı; “Altını çizerek söylemek istiyorum; Türk futbolu olarak bakıyorum ama koyu bir Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe için gözümü kırpmadan her özveride bulunabilirim. Onun dışında da Türk futbolu için de elimden gelen her şeyi yapabilirim.

“Yayın gelirleri önemli”

“Televizyon önce ve televizyondan sonra oluşan bir futbol endüstirisi var. Televizyon futbolun içine girince futbol ekonomisi çarpan oldu. İngiltere’de 15 milyon üyesi vardır platformun, Hollanda’da 1.5 milyon üyesi var. İngiliz şu anda 2 milyar futbol endüstrisi var, Almanya da öyle… Bu durumun olması, takımların da zengileşmesini sağlıyor. Türkiye bu konjektürde esas oyuncu olamaz. Afrikalıların canını kurtarmak için birinci seçim zaten AB ülkelerine adım atmak; dolayısıyla Türkiye bu bağlamda da birinci seçim olamaz.”

“Comolli 1.5 yılını çaldı”

“Başkan, Comolli’yi getirmişti; aslında vizyoner bir hareket olmakla birlikte Türk sistemi içerisinde yabancı bir mantelitenin iş yapması çok kolay değil. Türk insanını anlamadan hiçbir yabancının Türkiye’de başarılı olması mümkün değil. Ali Koç, ortaya bir vizyon koyarak Comolli’yi getirdi fakat Comolli, Türkiye’ye yukarıdan bakan, Türk insanına karşı ön yargıları olan ve çok sevgi beslemeyen bir yapıya sahipti. Comolli, Ali Koç’un en azından 1.5 yılını çaldı. İlk başlarda başarısızlığın normal karşılanması gibi bir durum da var ama daha sonradan bir hatadan dönülmesi Fenerbahçe’deki en önemli değişikliktir

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X