Ada’da çözüm için umut

Kıbrıs müzakerelerinde, en kritik safhalardan birini giriliyor.

Ada’da çözüm için umut

Dün ara  bölgede bir araya gelen iki lider, Kıbrıs’ta uzun zamandan sonra ilk kez, hem Rumlar hem de Türkler mülkiyet gibi çetrefilli bir konuyu mercek altına alıyor. 

Ara bölgede, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılımıyla sabah saatlerinde başlayan görüşme öncesinde, Güney Kıbrıs Rum Kesimi sözcüsü Nikos Hristodulidis toplantıyla ilgili açıklamalar yaptı. Rum basınına konuşan Hristodulidis, gelinen noktada çözüm için ‘temkinli bir iyimser hava’ içerisinde olduklarını belirtti. 

YENİ DEVLETİN ADI

Anastasiadis ve Akıncı, dünkü toplantıda mülkiyet konusunun yanı sıra Ada’da kurulması düşünülen yeni federal devletin ismini de gündeme geldiği bildirildi. İki lider ayrıca, toprak konusundaki kriterleri ve müzakerelerde geçtiğimiz mayıs ayından bu yana elde edilen yakınlaşmaları da gözden geçirdiği öğrenildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Kıbrıs Özel Temsilcisi Esepn Barth Eide da dün iki liderle bir araya geldi. 

YEŞİL HATTA BARIŞ RÜZGARI 

Kıbrıs müzakerelerinde tarihi gelişmeler yaşanırken, dün akşam Yeşil Hat’taki ara bölge tarihi anlarından birini yaşadı. Dünya Barış Günü nedeniyle Kıbrıslı Rum ve Türk siyasi partiler, sendikalar ve toplum örgütleri iki toplumu ayıran tel örgülü alanda barışa adanan bir etkinlik düzenledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X