Ada`da futbolcu transferi krizi

Kıbrıs`ta iki kesim arasında futbolda birleşme çabaları çerçevesinde Rum futbolcu Dimitris Vasiliu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ne transfer oldu. Ancak fanatik Rumlar, futbolcuya çok sert tepki göstererek evini bastı.

Ada`da futbolcu transferi krizi
Ada’da bir yandan siyasi sorunun çözümü için New York’ta görüşmeler devam ederken, Rum kesiminde deneyimli bir futbolcu olan Dimitris Vasiliu, KKTC’deki 1. lig takımı Değirmenlikspor’a transfer oldu.
 
Ancak Rumlar öylesine büyük bir tepki gösterdiler ki bu işe kalkışan herkes başta Vasiliu olmak üzere pişman oldu.
 
KKTC’ye transfer olan futbolcuya yönelik ilk tepkiler sosyal medyada başladı. Bunun ardından organize olana Rum fanatikler Vasiliu’nin evini bastı.
 
Bir süre sonra evi kuşatan Rum polisi ‘Vatan haini Dimitris sahte devlette forma giyemez’ diye bağıran fanatikleri bölgeden güçlükle uzaklaştırabildi. Bu arada Vasiliu evinde mahsur kaldığı için cumartesi günü başlayan ligdeki karşılaşmaya da çıkamadı.
 
‘BARIŞ ELÇİSİ’
 
Rumların hedefi haline gelen Dimitris Vasiliu ise dün bir açıklama yaparak vatan haini olmadığını söyledi ve Ada’da ortak futbolun önünü açmak için ‘barış elçisi’ olmaya çalıştığını belirtti. Ancak Rum fanatiklerin tepkileri hala devam ediyor.
 
Değirmenlikspor Kulübü Başkanı Emirali Öztüccar da Vasiliu’yu her iki tarafın futbol federasyonları arasında devam eden birleşme sürecine destek için trasfer ettiklerini söyledi. Öztuccar gerilimin sona ermesini ve Vasiliu’nun bir an önce takımda forma giymesini arzu ettiklerin söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X