Adaköy’e gönüllü itfaiye ekibi kuruldu

Gürsu’nun Adaköy Mahallesi’nde muhtar Abbas Erdem yönetiminde 9 kişilik gönüllü itfaiye ekibi kuruldu.

Adaköy’e gönüllü itfaiye ekibi kuruldu

OSMAN GÜNEŞ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi sorumlu amir Osman Hacıoğlu tarafından mahalle meydanında bilgilendirme yapılarak, ardından da tatbikat gerçekleştirildi. Adaköy Mahallesi’nde muhtar Abbas Erdem yönetiminde 9 kişilik gönüllü itfaiye ekibi Süleyman Uğur, Selçuk Gür, Mehmet Şahan, Seyfi Özkan, Hüseyin Ergün, Mehmet Özcan, Mehmet Gençtav ve Abdülkadir Turan oluştu. Ekibe itfaiyeci kıyafeti ve yangın söndürme malzemeleri verileceği ve bu ekibin yangına ilk müdahaleyi yapacağı belirtildi.

TATBİKAT YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi sorumlu amiri Osman Hacıoğlu, kuru kimyevi toz kullanımı ile yangın söndürmeyi tatbikat ile gösterdi. Yangın tüpü ile yapılan söndürmede ortaya çıkan dumandan etkilenmemek için rüzgarın arkaya alınacağını, yangının başlayış noktasından söndürmeye başlayarak sağa sola ve yukarı aşağıya tutarak alevlerin söndürme işlemin yapılması gerektiğini anlattı. Bursa’ya bağlı 18 bölgede yangın gönüllüleri kuruluşunu kurduklarını belirten Hacıoğlu, “Kurulan yangın gönüllüleri ekibi sayesinde, çıkan yangında ilk müdahaleyi yaparak itfaiye gelinceye kadar geçen zamanda yangını söndürmede büyük yarar sağlandığını gördük. Seçilen yangın gönüllerinde önceliğimiz devamlı o bölgede oturanlardır” dedi.

Adaköy Mahalle Muhtarı Abbas Erdem de, söndürme tüpüyle alevlere nasıl müdahale edileceğini öğrendiklerini belirterek, mahallede çıkacak olası yangına ekip ile birlikte müdahale edeceklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X