Adalet Bakanı duyurdu… Noterlerde yeni dönem…

Adalet Bakanı Gül: “Cezaevlerinde pozitif koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. Adliyelerde nöbet sistemine geçilmesine karar verilmiştir. Noterliklerde bir gün tek sayılı, bir gün çift sayılı olanların çalışmasına karar verilmiştir…”

Adalet Bakanı duyurdu… Noterlerde yeni dönem…

Adalet hizmetlerinde koronavirüse virüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantılarının ikincisi bitti. Toplantıya HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci daire başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ve Bakan yardımcıları Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz ve Uğurhan Kuş katıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adalet hizmetlerinde koronavirüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili toplantının ardından açıklama yaptı:

Özellikle 7 milyon metrekarelik açık ve kapalı alanlarda dezenfekte çalışmalarını yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.. Cezaevlerinde pozitif bir vakaya rastlanmamıştır.

Cezaevlerinde ertelenen görüş hakları saklıdır.

Adliyelerde esnek çalışma dönemi başlatıldı. Adliyelerde, bölge adliye mahkemelerinde adli hizmetlerin yeteri kadar hakim ve savcı ile yürütüleceği şekilde nöbet sistemine geçildi.

Noterliklerde de yarın nöbet sistemi başlıyor.

Noterliklerde bir gün tek sayılı, bir gün çift sayılı olanların çalışmasına karar verilmiştir… Vatandaşlarımızdan ricamız, çok acil olmayan işlerimizi erteleyelim.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X