‘Adaleti engelledi’

ABD Başkanı Donald Trump’ın başı beladan kurtulmuyor. Rusya ile ilişkilerinden sonra şimdi de yeni bir soruşturma ile FBI’ın gündeminde. Trump hakkında adaletin işleyişini engellediği iddiasıyla soruşturma açıldı.

‘Adaleti engelledi’

Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesini soruşturmak üzere atanan Robert Muller’in bizzat Donald Trump’ı da adaleti engelleme şüphesiyle soruşturma kapsamına aldığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Ulusal İstihbarat Başkanı Dan Coats, Ulusal Güvenlik Dairesi Başkanı Mike Rogers ve Rogers’in eski yardımcısı Richard Ledgett olmak üzere gizli servislerin önde gelen temsilcileri özel savcıya ifade vermeye hazır olduklarını açıkladıkları belirtildi. Sorgulamaya bu hafta başlanması bekleniyor.

Trump’ın avukatı konuya ilişkin FBI tarafından gazeteye sızdırılan bilgileri “rezillik” olarak niteledi ancak herhangi bir yalanlamada bulunmadı.

KÖŞEYE SIKIŞIYOR

Trump hakkında soruşturma açılması Rusya ile ilişkiler skandalının önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor. Şimdiye kadar başkanlık seçim kampanyası sırasında Trump’ın ekibi ile Rusya arasında illegal sözleşmeler yapılıp yapılmadığı araştırılıyordu. Şimdi ise Trump’un bizzat soruşturmayı engellemeye çalıştığı şüphesi üzerinde duruluyor. Yargıyı engelleme teşebbüsü suç unsuru sayılıyor. Özel savcının Trump’ı mercek altına alması ABD Başkanı’nın şimdiye kadarki ‘savunma’ stratejisini de çürütüyor. Trump soruşturmanın şahsı ile ilgisi olmadığını, ayrıca suçlamaları ve sorulşturmayı cadı avı olarak nitelendiriyor.

NIXON AYNI SUÇLAMA İLE DÜŞMÜŞTÜ

ABD’nin tarihinde istifa etmek zorunda kalan tek başkan olan Richard Nixon’ın düşürümesi de yine suçlama ile, ‘adaletin işleyişini engelleme’ ile soruşturma açılmıştı. Soruşturma açan ‘özel müfettişi’ çabalardan sonra kovduran Nixon, böylece kendi sonunu hazırlayan süreci başlatmış, 8 Ağustos 1974 yılında istifa etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X