‘Adaletsizlikler ortadan kaldırılmalı’

Geçen yıl eylemlerle sarsılan otomotiv devlerinin temsilcisi olan MESS’in genel kuruluna yetkili işçi sendikasının ücret çağrısı damga vurdu. Türk Metal Başkanı Kavlak, ”2017 sözleşmesi kıdeme yönelik olmalı” dedi.

‘Adaletsizlikler ortadan kaldırılmalı’

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, metal sektöründeki işverenleri asgari ücretteki artışla ortaya çıkan ücret adaletsizliğini ortadan kaldırmaya davet etti. 

Kavlak, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 45. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, asgari ücretteki artışın birçok iş yerinde kıdemli işçilerle yeni işe girenler arasındaki farkı kapattığını belirterek, ”Eğer işe alırken eğitimli, kaliteli işçinin bir farkı varsa onu çalıştırırken de farkı olmalı. Kıdemli işçi kendisinin değer verdiğinin farkına varmalı. 2017 sözleşmesi kıdeme yönelik bir sözleşme olmalı. Adaletsizlikler ortadan kaldırılmalı” dedi.

 

ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIK

 

MESS Başkanı Mehmet Betil ise, konuşmasında sektörde geçen yıl yaşanan işçi eylemlerine işaret ederek şunları kaydetti: ”Çalışma barışının sağlanması ve endüstri ilişkilerinin devamlılığı açısından da zorluklarla karşılaştığımız, sektörümüzde yasa dışı eylemlerin gündeme geldiği bir dönem yaşadık. Bu zorlu dönemde ülkemizin ve çalışanların ortak yararları doğrultusunda daha güvenli ve daha üretken bir gelecek sağlamak üzere çalıştık. Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri olduğumuzun bilinci ile endüstri ilişkilerinde iş barışını korumanın yanı sıra dünya pazarlarında Türkiye’nin rekabet gücünün devamı için de mücadele ettik.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X