Adana Valiliği’ne bombalı araçla saldırı

Adana Valiliği’nin önündeki otoparkta, patlayıcı yerleştirilmiş bir araç infilak etti. 2 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişi yaralandığı patlamada bombalı araç sürücüsü vuruldu, yaralı olarak yakalandı.

Adana Valiliği’ne bombalı araçla saldırı

Adana Valiliği’nin önündeki halka açık otoparkta saat 08.05 sıralarında patlama meydana geldi.

 

İddiaya göre kimliğini gizlemek için başörtüsü takan bir kadın terörist, 33 plakalı (Mersin) araçla otoparka girdi ve makam girişine yakın bir noktaya park ettiği aracı, uzaktan kumandayla patlattı.

 

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı. Valiliğe çıkan yollar bir süre trafiğe kapatıldı.

 

Patlamada otoparktaki 5 araç da yandı. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Valilik binasında ve çevredeki bazı iş merkezlerinde hasar oluştu.

 

2 ÖLÜ, 33 YARALI

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Adana’da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada saldırıda 2 şehidin olduğunu, 33 kişinin de yaralandığını açıkladı.

 

BOMBACI YAKALANDI

 

Bombalı aracın sürücüsü vuruldu, yaralı olarak yakalandı. 

 

İKİNCİ BOMBALI ARAÇ

 

Bombalı bir başka aracın sürücüsü de vurularak yakalandı.

 

“BÜYÜK DOĞUMUN SANCILARI”

 

Albayrak, şu ifadeleri kullandı: 

 

“Son yıllarında Türkiye terörle mücadele noktasında çok yoğun bir süreç yaşıyor. Bu olay çok net bir mesaj verdi. Bu saatten sonra, hele özellikle 15 Temmuz’dan sonra bugün yaşanan bu olaylarla birlikte şunu çok net ifade etmek istiyorum. Bu olayların hiçbirisi bizi, Türkiye’nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak. Sayın Valimiz burada, dakikalar farkıyla, programına çıkmak için gerçekleşmiş bir olaydan bahsediyoruz.

Ben artık maşalara, kuklalara, ihanet noktasındaki piyonlara seslenmeyeceğim. Bunların arkasındaki -ki milletimiz bunları çok iyi biliyor- kesimlere sesleneceğim. Bu millet bir ölür, bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaret nedir, istikamet nedir yüzlerce yıl, binlerce yıl öğretmiş bir millet. Programı iptal edelim, terör, güvenlik… İnadına geliyoruz, inadına gelceğiz. İnadına bu Türkiye’nin normal gündemi noktasında bu adamlara prim vermeyeceğiz. Bugün iki şehidimiz, 33 yaralımız var. Biri ağır, diğerleri ise hafif yaralı. Bu millet bugün maşalara değil, her gerçekleşen terör eyleminin arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyor. Dünyayı ve bölgeyi birileri bir yerlere sürüklemek istiyorlarsa, emin olun bu millet, maşaları da destek olanları da bu yüzyılda başka yere gömecek. Hiçbir şeyden korkumuz yok, Allah’tan başka. Bir canımız var, sonuna kadar bu millete hizmete devam. 

 

Bunlar büyük bir doğumun sancıları. Türkiye önemli adımlar atıyor. Bunlar bizi, devletimizi, hükümetimizi, milletimizi yıldırımamaz. Olayı açık ve net kınıyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet diliyorum. Yaralı vatanddaşlarımaza acil şifalar diliyorum.”

 

KADIN TERÖRİST ŞÜPHESİ

 

Vali Demirtaş, aracın makam girişine yakın yerde patlatıldığını ve bir kadın tarafından gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.

 

PATLAMA 33 PLAKALI ARAÇTA MEYDANA GELDİ

 

Patlamanın 33 plakalı (Mersin) bir araçta meydana geldiğini ve aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

 

”Saat 08.05 civarında otoparkta valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.”

 

ARACIN ÖNCEKİ GÜN NOTERDE SATIŞI YAPILMIŞ;

 

Saldırıda kullanılan aracın 2001 model ve 33 KKP 24 plakalı olduğu belirlendi.

Otomobilin 22 Kasım Salı günü H.A. tarafından M.S.Y. adına kentteki noterde satışının yapıldığı tespit edildi.

Polis ekipleri, aracı satan ve alan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

 

VALİLİKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN HAYATINI KAYBETTİ

 

Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin, valilikte çalışan bir bahçıvan olduğu öğrenildi.

 

Otoparkta görevli bir kişi de, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X