Adana’da Kadın Cinayetleri Protestosu

Adana Kadın Platformu, cinayete kurban giden Cansu Kaya ve Arzu Köse için yürüyüş düzenledi. İnönü Parkı’nda toplanan kadınlar, daha sonra sloganl…

Adana’da Kadın Cinayetleri Protestosu

Adana Kadın Platformu, cinayete kurban giden Cansu Kaya ve Arzu Köse için yürüyüş düzenledi. İnönü Parkı’nda toplanan kadınlar, daha sonra sloganlar eşliğinde Atatürk Parkı’na yürüdü. Burada kadınlar adına konuşan Cansu Azazi, erkek egemen zihniyetin şehir, mekan, yaş ayırt etmeden toplumun tüm kesiminde kendini gösterdiğini savunarak, “Her gün yaşamlarımız elimizden alınıyor, nefes aldığımız vakitlerde ise hayat bize dar ediliyor. Yasalar ise ne ölümüze ne dirimize saygı duyuyor ve bu katil erkekleri korumaktan başka işe yaramıyor. Öfkeliyiz; çünkü üzgün olmaktan, yas tutmaktan, dizimizi kırıp oturmaktan çoktan vazgeçtik. Toplumun her hücresine alışılmışlığı sindirmeye çalışan erkek egemenliğine ‘hayır’ diyoruz. Tecavüze uğramamak için üstümüzü düzelteceğimiz, öldürülmemek için sokağa çıkmayacağımız, sürekli yas içinde olacağımız bir hayat değil, isyan edip ‘Artık yeter’ dediğimiz, tüm gücümüzle eşit yaşamı haykırdığımız, ezen, sömüren, öldüren, cinsiyetçi rolleri yıktığımız bir hayat istiyoruz” dedi. Kadınlar, bir süre daha slogan atarak dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X